Peste 600 de salvatori şi 500 de carabinieri vor fi la datorie de Paştile Blajinilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste 600 de salvatori şi 500 de carabinieri vor fi la datorie de Paştile Blajinilor

Peste 600 de salvatori şi pompieri vor fi gata să intervină la stingerea incendiilor şi lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale în perioada 30 aprilie - 2 mai. Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI vor fi de gardă lângă lăcaşele sfinte şi cimitirele din R. Moldova.

În ajunul Paştilor Blajinilor, pompierii atenţionează oamenii să respecte regulile antiincendiare. Să nu utilizeze focul deschis la igienizarea gospodăriilor, terenurilor, dar şi la nimicirea gunoiului menajer. Să nu aprindă vegetaţia uscată şi să mânuiască cu grijă lumânările şi candelele aprinse. Oamenii sunt îndemnaţi să nu aducă la cimitire, pe mormintele apropiaţilor, coroane şi flori artificiale. Acestea se pot aprinde, iar focarele se pot răspândi rapid.

De Paştile Blajinilor, la datorie vor fi prezenţi şi peste 500 de carabinieri, alături de  reprezentanţii poliţiei, care vor desfăşura activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice pe teritoriul şi în preajma cimitirelor.

Circulaţia transportului pe strada Doina din capitală, cu excepţia transportului public, va fi restricţionată. La necesitate poate fi oprită circulaţia şi pe strada Socoleni, pe segmentul de drum cuprins între străzile Ceucari şi Doina. Mai mulţi agenţi de patrulare vor fi prezenţi şi pe traseele din R. Moldova.

Poliţia atenţionează şoferii să circule cu respectarea limitelor de viteză şi să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice. Totodată,  le este recomandat să nu parcheze unităţile de transport în adiacentul cimitirelor, să nu lase în maşină la vedere lucruri de valoare (genţi, bijuterii, resurse financiare, telefoane mobile).

Totodată, pentru a evita crearea ambuteiajelor rutiere, poliţia recomandă conducătorilor auto şi pietonilor să dea dovadă de toleranţă şi respect reciproc. Pietonilor li se recomandă să traverseze strada doar în locurile permise şi doar după ce s-au asigurat că li se cedează trecerea.

Să circule  numai pe trotuare când strada este prevăzuta cu acestea şi să evite, pe cât este posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Părinţii sunt atenţionaţi să-şi supravegheze permanent copiii, iar în cazul în care constată că minorii lipsesc să anunţe imediat poliţia.

Similare
RECOMANDĂRI