Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Peste două mii de elevi au participat la concursul "Limba noastră-i o comoară"

Peste două mii de elevi din Republica Moldova au participat la a doua ediţie a concursului republican "Limba noastră-i o comoară". Au scris despre limba română şi au promovat graiul matern în localităţile în care trăiesc.

A doua ediţie a concursului "Limba noastră-i o comoară" a fost dedicată scriitorului Iulian Filip. După ce au scris eseuri şi au creat spoturi video despre modul în care este promovată limba română, în finală au ajuns cei mai convingători. Astăzi şi-au primit trofeele. 

Motivaţi de dragostea pentru graiul matern, elevii spun că s-au înscris în concurs pentru că limba română este patria lor. Echipa "Arta Cuvântului" de la Liceul "Constantin Stere" din Soroca a luat premiul cel mare pentru spotul video realizat.

Elevii gândesc şi scriu în limba română pentru că şcoala şi casa părintească îi educă să promoveze adevăratele valori.

Câştigătorii au fost premiaţi şi vor merge în tabere de vară în România. Concursul "Limba noastră-i o comoară" este organizat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării cu sprijinul Ambasadei României în Republica Moldova şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.
Similare
RECOMANDĂRI