Petiţie online: Elevii cer să li se respecte dreptul de a susţine examenele de bacalaureat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Petiţie online: Elevii cer să li se respecte dreptul de a susţine examenele de bacalaureat

După decizia de ieri a Guvernului, cu privire la anularea examenului de bacalaureat pentru acest an de studii, în mediul online a fost lansată o petiţie, prin care elevii cer să li se respecte dreptul la educaţie şi dreptul de a susţine examenele.

„Anularea examenelor de bacalaureat reprezintă încălcarea dreptului tinerilor la educaţie. Timp de trei ani de liceu, elevii şi-au făcut studiile în condiţiile unor reguli care garantează posibilitatea de a dovedi cunoştinţele acumulate în cadrul unor examene de bacalaureat. Anularea acestor examene încalcă grosolan dreptul tinerilor la admiterea în învăţământul superior în condiţii echitabile şi violează principiul concurenţei bazate pe merit.

Elevii responsabili, părinţii lor şi toţi cetăţenii de bună credinţă solicită deputaţilor în Parlamentul Republicii Moldova respingerea prevederii care anulează examenele de bacalaureat, prezentată de Guvern la 13 mai 2020, prin proiectul de lege privind anularea examenelor naţionale de absolvire a programelor de studii în învăţământul general, sesiunea de examene 2020. Totodată, solicităm respectarea dreptului la educaţie de calitate şi identificarea unei posibilităţi de organizare a examenelor de bacalaureat”, se spune în textul petiţiei. 

Deocamdată, petiţia a acumulat peste 90 de semnături şi poate fi semnată AICI

Similare
RECOMANDĂRI