Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Piscinele gonflabile şi cele damplasate în curtea casei, la mare căutare

Piscinele gonflabile, dar şi cele constuite direct în curtea casei, sunt la mare căutare în această vară. Vacanţa anulată, dar şi frica de Covid-19, îi forţează pe basarabeni să-şi caute distracţii pe plaiurile natale. Specialiştii care constuiesc piscine au agenda foarte încărcată. Tot mai mulţi oameni îşi doresc repede să se răcorească în propria bazin. Norocoşi sunt cei care şi-au planificat lucrările din timp şi şi-au adus o bucăţică de mare la ei acasă.

Solicitările de construcţie vin pe bandă ruladă. Specialiştii susţin că în această vară preferinţele basarabenilor s-au schimbat, iar numărul celor care vor piscină acasă s-a dublat.

„Ele s-au mărit, dar pe segmente. În fiecare an avem solicitări şi pentru piscine private şi pentru cele de uz comercial care se fac pentru publicul larg. Anul acesta din frică mulţi nu mai investesc şi nu mai fac piscine comerciale. Practic nu avema nul acesta. Piscinele acestea care nu mai sunt acoperite cumva de cele private”, a spus BOGDAN BOGDAN GHIEŞ, director companie.

Muncitorii lucrează în trei ture pentru a reuşi să satisfacă dorinţele clienţilor.

„Prima dată în istoria noastră de activitate de 16 ani noi am fost puşi într-o situaţie, nevoiţi să construim o piscină într-un timp record. Am semnat un contrat în care una din condiţii era să o constuim în trei săptămâni. Ceea ce defapt este destul de repede de obicei aceasta durează 2-3 luni.  Costul unei piscine nu este mai mare decât costul unei bucătării pentru o casă”, a spus BOGDAN BOGDAN GHIEŞ, director companie.

Construcţia unei piscine se face în mai multe etape. De la proiect la bălăceală e cale lungă.

„În afară de aceea ce vedem noi de consturcţia de beton armat este hidroizolată şi finisată cu mozaic de sticlă. Mai avem şi un sistem foarte complicat de ţevi, conducte, sisteme încorporate care creeează sistzemul de filtrare”, a spus BOGDAN BOGDAN GHIEŞ, director companie.

Mult mai ieftine şi mai uşor de instalat sunt piscinile gonflabele. Importatorii susţin însă că toate s-au vândut, iar o nouă achiziţie va fi posibilă abia în toamnă.

„Absolut tot stocul s-a vândut încă până la data de 10 iunie. Cred că de pe 1 până pe 10 iunie să mai fi găsit vreo 2-3 modele din cele 50. A mai crescut cererea şi la jacuzii gonflabile care sunt mult mai atractive ca preţ pntru populaţie, care la fel a fost epuizat stocul la zero. Fabrica la momentul dat deja este suprasolicitată pentru anul viitor, pe lângă importurile din anul acesta s-au vândut şi alte stocuri din anii precedenţi”, a spus DOREAN SÎRBU, director companie.

Norocoşi sunt cei care au reuşit deja să îşi cumpere o piscină. Este şi cazul familiei Corlu. Au planificată o vacanţă în Spania, dar nu sunt siguri că vor ajunge.

„Eu nu ştiu sigur dacă o să mă duc la mare şi mama a cumpărat o piscină ca să mă scald şi să mă joc şi să mă bronzez aici”, a spus ELIF CORLU.

Preţurile pentru construcţia unei piscine pornesc de la cel puţin două mii de euro. O piscină gonflabilă, cu o capacitate de 4 tone de apă, costă aproape 5 mii de lei.
Similare
RECOMANDĂRI