Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Plan de acţiuni pentru siguranţa pietonilor din Chişinău. În 2017, s-au produs 1400 de accidente rutiere, iar 67 de oameni au murit

Iluminarea trecerilor de pietoni, semnalizarea staţiilor de aşteptare a transportului public şi instalarea parapetelor de protecţie. Asta s-a angajat să facă municipalitatea, conform planului de acţiuni pentru siguranţa participanţilor la trafic în oraşul Chişinău. Câţi bani vor fi cheltuiţi şi pe ce străzi se va interveni, încă nu se ştie.

Autorităţile au prezentat un şir lung de acţiuni pentru o mai mare siguranţă în trafic. În primul rând, se vor instala indicatoare rutiere de tip nou cu margini reflectorizante, va fi marcat spaţiul de aşteptare a transportului public, vor fi renovate trecerile subterane şi se vor instala denivelări înaintea trecerilor de pietoni.
 
Astăzi s-a propus şi includerea în programul şcolar a cursurilor de instruire în domeniul circulaţiei rutiere. Asta ar urma să se facă abia după ce va fi securizat spaţiul de pe lângă şcoli şi grădiniţe.
 
Un alt plan de acţiuni prevede lupta cu parcările neautorizate. Pentru că oraşul a devenit supraaglomerat de maşini personale şi mijloace de transport privat, autorităţile propun creşterea numărului de troleibuze şi autobuze.
 
Potrivit datelor Poliţiei Chişinău, anul trecut au avut loc 1382 de accidente rutiere în urma cărora au decedat 67 de persoane, dintre care 12 şi-au pierdut viaţa chiar pe trecerile de pietoni.
Similare
RECOMANDĂRI