Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ploaia torenţială de azi-noapte a produs pagube importante în Chişinău

Ploaia torenţială de azi-noapte a produs pagube importante în Chişinău. Subsolurile unor blocuri au fost inundate, iar pe unele străzi s-au format adevărate cartere. Pompierii au intervenit pentru evacua apa şi în localităţi din raioanele Ialoveni, Anenii Noi şi Hînceşti.

Strada Dante Alighieri, din sectorul Botanica, a fost distrusă în urma ploii torenţiale din această noapte. Deşi artera era în reparaţia şi era aşternut un strat gros de pietriş, apele au spălat tot, astfel s-au format gropi imense. Asfaltul aici dimineaţă l-am văzut izvora din interior, adică ea venea pe sub asfalt şi îl rupea şi iată aşa stătea. 

Vicepretorul sectorului Botanica, Vitalie Jacot, spune, dezamăgit, că reparaţia arterei era pe ultima sută de metri. Ploaia torenţială a luat tot pietrişul si l-a dus pe şoseaua Munceşti, unde a îngreunat circulaţia. 

VITALIE JACOT, vicepretor, Botanica: "Se circula dar foarte anevoios, troleibuzele, autobuzele erau nevoite să meargă pe trotuar, maşinile uşoare unele făceau cale întoarsă. Lucrările vor fi reluate de la anumite etape inferioare, în unele locuri unde sunt surpate bordurile vor fi înlocuite, unde pot fi fortificate, vor fi fortificate, gropile vor fi astupate cu nisip compactat".

Oamenii spun că strada seamănă acum mai mult cu o râpă, decât cu un drum. 

"Aşa e soarta drumului acesta, foarte mult plouă şi tot vine la vale, nu au făcut compostarea cum trebuie şi e gaură mare. E straşnic, eu mă gândeasc că o să îl facă, o să rezolve. La noi aici demult e problemă. E ţara minunelor, aici se fură tot şi nu se face nimic", spun oamenii.

Lucrările pe strada Dante Aligheri erau făcute de serviciile muncipale. Primarul Chişinăului, Ion Ceban, a inspectat chiar ieri şantierul şi s-a lăudat cu lucrările, pe pagina lui de Facebook. El scria că a fost frezat asfaltul degradat, au fost montate borduri noi şi s-a construit un perete de sprijin, pentru a preveni degradarea fundaţiei carosabilului. Dar iată că ploaia torenţială de azi-noapte a stricat totul. 

Precipitaţiile au făcut prăpăd şi în suburbiile Chişinăului, fiind nevoie de intervenţia salvatorilor.  

LILIANA PUŞCAŞU, ofiţer de presă IGSU: "Pompierii au intervenit la pomparea apei dintr-un subsol a unui bloc de locuit de pe strada Tudor Vladimirescu din oraşul Durleşti. Totodată de ajutorul salvatorilor a fost nevoie şi în oraşul Codru unde aceşti au lucrat pentru evacuarea apei din subsolurile a trei blocuri de pe strada Sf. Nicolaie. În capitală Angejaţii Inspectoratului au pompat apa din subsolul a două blocuri locative".

Ploaia l-a pus într-o situaţie grea şi pe şoferul unui camion care transporta lapte. Acesta a rămas blocat pe strada Varniţa, din cauza nivelului mare de apă. Pompierii au reuşit, în cele din urmă, să scoată maşina din mijlocul bălţii formate pe drum.
Similare
RECOMANDĂRI