Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

PNUD şi Soros Moldova dotează spitalele COVID-19 cu echipament

Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Fundaţia Soros Moldova au donat echipamente medicale mai multor spitale din Republica Moldova implicate în tratarea bolnavilor de Covid-19. Sunt aparate de oxigenare şi ventilare a plămânilor la pacienţii aflaţi în stare critică. Valoarea donaţiei este de 47 de mii de euro.

Donaţia PNUD şi a Fundaţia Soros Moldova conţine şapte concentratoare de oxigen, pulsoximetre, monitoare medicale şi un ventilator.

PETRU CULEAC, director executiv, Fundaţia Soros Moldova: Această pandemie ne-a prins pe toţi un pic nepregătiţi, iată de ce întreaga societate s-a mobilizat atunci când a fost nevoie. La fel şi Fundaţia Soros Moldova încă din primele zile ale pandemiei a alocat resurse suplimentare pentru a da un răspuns rapid şi a susţine pe cei care se luptau în prima linie cu răspândirea coronaviruslui.

La Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău a ajuns un monitor medical şi un aparat de ventilare artificială.

ADRAIN BELII, şef Departament, Institutul de Medicină Urgentă: Este un echipament deosebit de valoros în aceste timpuri şi va contribui la salvarea multor vieţi în viitorul imediat.

DIMA AL-KHATIB, reprezentant PNUD în Republica Moldova: PNUD Moldova susţine cu fermitate întărirea sistemului de sănătate pentru a face faţă crizei provocate de Covid-19, inclusiv prin procurarea echipamentelor medicale necesare. Suntem recunoscători Fundaţiei Soros Moldova că ni se alătură în această misiune de asigurare a ajutorului critic.

Echipamentele vor fi distribuie şi la spitalele din Căuşeni, Călăraşi şi Ialoveni.
Similare
RECOMANDĂRI