Poliţiştii de frontieră au depistat două permise de conducere false şi un autoturism cu modificări neautorizate
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Poliţiştii de frontieră au depistat două permise de conducere false şi un autoturism cu modificări neautorizate

Poliţiştii de frontieră au depistat alte două premise de conducere falsificate şi o modificare la numărul de identificare a unui mijloc de transport. Pe numele a trei cetăţeni moldoveni au fost pornite cercetări, iar actele neveridice şi automobilul au fost ridicate conform procedurii legale.

În seara zilei de ieri, pe sensul de ieşire din ţară, poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Palanca au identificat în fluxul de călători un cetăţean moldovean care conducea autoturismul în baza permisului falsificat.

La controlul de frontieră, şoferul de 27 de ani a înmânat permisul de conducere, care ar fi eliberat din 2011 de către autorităţile Federaţiei Ruse. Tânărul a recunoscut că şi-a perfectat documentul acum opt ani, în Rusia, prin intermediul unui prieten. 

Cel de-al doilea permis de conducere falsificat a fost ridicat de către poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Costeşti. Documentul, care ar fi emis de instituţiile autorizate naţionale, a fost prezentat de către un cetăţean moldovean de 25 de ani. Verificările suplimentare au scos la iveală un şir de necoincidenţe a permisului cu unul original. Tânărul şofer a declarat că nu cunoaşte despre falsul depistat, însă a recunoscut că procurase acum doi ani permisul contra sumei de 100 de euro.

Totodată, ieri dimineaţa în punctul de trecere Vulcăneşti, pe pista de ieşire din ţară s-a prezentat un autoturism de model Audi, înmatriculat în R.Moldova. În urma verificării fizice a mijlocului de transport, dar şi a documentelor prezentate de către un moldovean de 32 de ani, poliţiştii de frontieră au stabilit că numărul înscris în certificatul de înmatriculare nu coincinde cu cel aplicat pe plăcuţă. Vizibil, s-a observat că numărul VIN a suferit modificări mecanice.

Audiat, şoferul a declarat că nu cunoaşte despre schimbările depistate şi că nu a verificat documentele şi maşina când a procurat-o. Până la elucidarea tuturor circumstanţelor pe caz autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Vulcăneşti.

Similare
RECOMANDĂRI