Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Poliţiştii din municipiul Bălţi au făcut controale în pieţe, centre comerciale, restaurante şi cafenele

Poliţiştii din municipiul Bălţi au făcut controale inopinate în pieţe, centre comerciale, restaurante şi cafenele şi au verificat dacă sunt respectate noile măsurile impuse pentru prevenirea infecţiei cu noul coronavirus. Cei prinşi în neregulă, au fost sanţionaţi.

Oamenii legii au verificat magazinele de cartier, restaurante şi pieţe. Pentru a nu fi amendaţi, unii administratori susţin că au interzis accesul persoanelor care nu prezintă actele necesare. Alţii însă s-au încurcat în declaraţii.

Chiar dacă sunt avertizaţi de oamenii legii, mai mulţi cetăţeni continuă să sfideze regula de purtare a măştii de protecţie în spaţiile publice.  

Conform poliţiei, de la 1 octombrie, în oraşul Bălţi, au fost desfăşurate peste 500 de verificări, în urma cărora au fost sancţionate 73 de persoane.

Menţionăm că, potrivit deciziei Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, din 1 octombrie 2021, cei care vor să intre în localurile publice trebuie să deţină un certificat covid. Sunt scutiţi de această regulă doar clienţii care stau la terasă, persoanele care vin în local pentru a lua produsele la pachet sau cei care plasează comenzi.
Similare
RECOMANDĂRI