Pompierii îndeamnă cetăţenii să fie precauţi şi să nu dea foc la vegetaţia uscată
Sursa foto:IGSU Vizualizari:

Pompierii îndeamnă cetăţenii să fie precauţi şi să nu dea foc la vegetaţia uscată

Mai multe incendii de vegetaţie au fost lichidate de pompieri în ultima perioadă. Potrivit informaţiilor IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit pentru a stinge 5 focare de iarbă uscată şi stufăriş.

Intervenţia angajaţilor IGSU a fost necesară în localitatea Costeşti, raionul Ialoveni, unde 7 ha de vegetaţie au fost cuprinse de flăcări. La Unţeni, Făleşti, pompierii au intervenit pentru a stingea iarba aprinsă pe o suprafaţă de 2 ha, iar la Lozova, raionul Străşeni o suprafaţă de 20 de ha de teren a fost compromisă, după ce vegetaţia uscată a luat foc.

Potrivit datelor IGSU, de la începutul lunii martie pompierii şi salvatorii au intervenit în 13 situaţii de lichidare a incendiilor de vegetaţie în raioanele Cahul, Hânceşti, Basarabeasca, Făleşti, Căuşeni, Străşeni şi municipiul Chişinău.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situaţii îndeamnă oamenii să respecte cu stricteţe regulile anti incendiare şi să nu aprindă vegetaţia uscată, sau gunoiul menajer. În condiţii de vânt, temperaturi pozitive şi umiditate redusă, orice scânteie poate provoca incendii de proporţii. În cazul în care oamenii observă focare iarbă aprinsă sunt rugaţi să apeleze de urgenţă Serviciul 112, pentru a evita răspândirea focarelor la spaţii forestiere, dar şi casele oamenilor.
Similare
RECOMANDĂRI