Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Portalul Cetăţenilor, site lansat astăzi de către Agenţia de Guvernare Electronică

Informaţii utile la un click distanţă. Portalul Cetăţenilor, un site lansat astăzi de către Agenţia de Guvernare Electronică, cuprinde informaţii despre serviciile publice, impozite, medicină. Un capitol important este destinat antreprenorilor, dar şi alegerilor prezidenţiale.

Portalul cetăţenilor a fost lansat la 10 ani de la crearea Agenţiei Guvernamentale Electronice în Republica Moldova. Are un scop informativ, dar şi să modernizeze serviciile oferite de către instituţiile de stat.

„Aplicam niste principii statul de cetateni, il apropie prin serv electronice, prin facilitarea prin aceste actiuni si insanatosirea relatiilor dintre consm serv electronice, publice si autoritati prestatoare servicii”, a spus IURIE ŢURCANU, director, Agenţia Guvernare Electronică.

„Cel mai bun serviciu e cel de care nu ai nevoie. În directia asta merge portalul cetateanului si se inscrie perfect instrategia asta de modernizare. Acest portal al cetatenului te informeaza cand trebuie sa intervii, fie ca ai de platit o amenda, fie ca trebuie sa-ti achizi impozitul ....sau au uitat sa-ti prelungesti permisul de conducere”, a spus VLAD MANOIL şef Direcţie, "Management şi Produse", Agenţia Guvernare Electronică.

Portalul cuprinde 11 module, printre care cel destinat asigurărilor sociale. În doar câteva secunde putem vedea dacă avem datorii la stat, amenzi de achitat, dar aflăm şi informaţii despre alegeri.

„Sectia sectia de votare, personal am ramas uimit sa aflu ca o sa votez la o alta sectie de votare, ca urmare a pandemiei, informatie tare urila pentru mine", a spus IGOR BERCU manager proiect.

Pentru a putea folosi "Portalul Cetăţeanului", trebuie să aveţi  semnătura electronică. După ce v-aţi autentificat, primiţi un cod de confirmare şi puteţi să alegeţi serviciul pe care vi-l doriţi.

Săptămâna viitoare Agenţia pentru Guvernare Electronică va lansa un nou produs, "Serviciul guvernamental de notificare". Mai multe detalii găsiţi pe site-ul  https://mcabinet.gov.md/
 
Similare
RECOMANDĂRI