Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pregătire interactivă pentru cei care vor susţine exemenele de bacalaureat

Simularea examenelor de bacalaureat este, acum, la un clik distanţă si poate fi făcută de acasă. Vorbim despre inovaţia unor tineri care au creat o platformă de pregătire a elevilor, folosind metode inovative şi interactive de predare, evaluare şi consolidare. Platforma educaţională Smartest oferă posibilitatea absolvenţilor să-şi evalueze cunoştinţele. După ce termină testul, primesc o notă dar şi răspunsurile corecte.

Zecile de manuale si cărţi devin inutile pentru elevii care se pregătesc în acest an de bacalaureat. Asta după ce un grup de tineri oferă tuturor absolvenţilor acces la educaţie, folosind tehnologii informaţionale şi metode de instruire inovatoare prin intermediul platformei Smartest.

„Combinăm cele mai bune practici psiho-dicactice împreună cu soluţiile IT pentru a crea o eficienţă maximă în instruirea elevilor. El îşi alege subiectul preferat şi trece un test grilă de cinci minute răspunde la diferite întrebări, după care platforma îi analizează nivelul cunoştinţelor la subiectul ales. După care elevul are acces la tot materialul didactic”, a spus DUMITRU ALBOT, co-fondator SMARTEST.

Toate testele au fost elaborate de cadre didactice profesioniste şi de tineri cu rezultate remarcabile, care până acum făceau pregătire individual cu elevii. Pentru asimilarea mai uşoară a materialului din toţi cei trei ani de liceu, cofondatorii au optat pentru metode interactive. Iar subiectele sunt, practic, identice cu cele de la examen.

„Testele pe care le-am propus  reieşind din curricula şcolară, dar şi programul de bacalaureat au fost elaborate creativ pe baza unor întrebări frecvente a elevilor pe care i-am avut în băncile şcolii şi consider că ele vor fi utile viitorilor candidaţi la examenul de bacalaureat”, a declarat DANIELA VACARCIUC, director, liceul "Vasile Alecsandri".

„Această platformă îmbină instrumentele inovatoare de studiu precum: qizuri, teste, jocurile interactive video cu un produs didactic teoretic calitativ. Elevii acolo găsesc toată informaţia de care au nevoie, noţiuni, rolul personalităţilor cauze-efecte. Este făcut într-un proces de gaming”, a spus DENIS SMOLEAC, olimpic la istorie.

Pe platforma http://smartest.md elevii se pot pregăti la trei obiecte: engleză, istorie şi geografie. Fondatorii îşi propun să adauge, pe parcurs, şi alte obiecte de la BAC.

„Noi venim cu zece şabloane unice la un subiect cronomentrate după structură ele sunt foarte similare cu examenul bacalaureat real.Trecând un test după altul elevul  îşi poate analiza răspunsurile sale cu răspunsurile corecte. El poate critic analiza nivelul curent de cunoştinţe şi cît de gata este de examenul de bac”, a spus DUMITRU ALBOT, co-fondator SMARTEST.

Ideea a apărut încă acum cinci ani, când cofondatorii platformei tot se pregăteau intens de examen. Acum visul lor a devenit realitate.

„Când eu mă pregăteam pentru BAC m-am gândit cum să mă pregătesc repede şi eficient pentru examen. Am avut dificultăţi la examen, aşa că am discutat ideea de a crea o platformă cu prietenii, însă nu ne-a reuşit întrucât nu aveam experienţă şi cunoştinţe suficiente”, a menţionat ALEXANDR CIUMAK, co-fondator SMARTEST.

Accesarea siteului este gratuită. Tot ce le rămâne tinerilor este să acceseze platforma http://smartest.md şi să înceapă pregătirile. Acum, aproximativ 500 de elevi fac zilnic aceste teste.
Similare
RECOMANDĂRI