Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Premii Europene pentru Societatea Civilă - Comunităţi mai puternice

Mai multe Organizatii neguvernamentale din Republica Moldova au fost premiate de Uniunea Europeană pentru contribuţia adusă la dezvoltarea comunităţilor. Uniunea Europeană sprijină în prezent 28 de proiecte implementate de organizaţii ale societăţii civile, în valoare totală de 22 de milioane de euro.

Unul dintre premiile Uniunii Europene a ajuns la Asociaţia Obştească „Femeia şi Copilul - protecţie şi sprijin”, care a creat un Centrul de intervenţie timpurie, la Criuleni.

VICTORIA SECU, director A.O. Femeia şi Copilul – Protecţie şi Sprijin: De 20 de ani, lucrăm pentru a creşte calitatea vieţii persoanelor din grupuri defavorizate, în special persoanele cu dizabilităţi şi este extrem de important să dezvoltăm servicii, să le aducem aproape de locul de trai.

Premiul  - Economie mai puternică  - a fost oferit Centrului de Suport în Afaceri din Orhei. Acesta acordă asistenţă tehnică celor care vor să iniţieze sau să dezvolte o afacere.

ANA CEBAN, beneficiar: Am beneficiat mai exact de instruirea în fiscalitate, contabilitate, resurse umane şi acumulând informaţii mi-am dat seama că există loc de a deschide un adevărat centru.

ELENA LUPAN, director de proiect: Vreau să mulţumesc delegaţiei Uniunii Europene pentru suportul şi asistenţa oferită sistemului antreprenorial.

Premiul pentru promovarea egalităţii de gen i-a revenit Asociaţiei Casa Speranţelor din Soroca. Asociaţia a creat patru locuinţe protejate şi a dezinstituţionalizat 20 de beneficiari din centrul de plasament din Brânzeni, Edineţ.

VALENTINA ONICĂ, director, Asociaţia Obştească Casa Speranţelor: Am reuşit să le creăm o viaţă mai bună, să-i integrăm în comunitate, am reuşit să demonstrăm întregii comunităţi că aceste persoane sunt ca şi noi.

Uniunea Europeană a mai premiat organizaţii din Republica Moldova care au contribuit la promovarea şi apărarea drepturilor omului. Campania „U.E.- Moldova: Împreună pentru o societate mai puternică" - este dedicată societăţii civile şi drepturilor omului.

Excelenţa Sa Peter Michalko, ambasadorul U.E. la Chişinău: Mă bucur să observ că multe organizaţii ale societăţii civile de la nivel local, devin prestatori de servicii sociale, promovează egalitatea de gen sau promovează centre de afaceri.

În Republica Moldova, Uniunea Europeană sprijină în prezent 28 de proiecte mari, implementate de organizaţii ale societăţii civile, în valoare totală de 22 de milioane de euro.
Similare
RECOMANDĂRI