Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preturile de sector au evacuat în ultimele şapte luni aproape 800 de gherete din Chişinău. Totuşi, una dispare, altele două apar

În timp ce o gheretă este evacuată, altele două apar în alte locuri. Cam aşa arată lupta cu unităţile de comerţ ambulant. Din luna mai si până acum au fost luate pe sus 790 de gherete, dintre care cele mai multe au fost mutate în zona pieţelor.

„Preturile de sector evacuează gheretele care au mai mult de 6 luni fără notificări şi autorizaţie. Pornim etapa a doua care trebuie să se finiseze pe 31 decembrie 2018 - Evacuarea Unităţilor De Comerţ Ambulant de pe anumite străzi şi în preajma pieţelor”, spune Marcel Zambiţchi, şeful Direcţiei Generale Comerţ. 
 
Gheretele din parcuri şi scuaruri au avut dreptul să funcţioneze doar până pe 1 noiembrie. Nu toţi proprietarii, dar cei mai mulţi dintre ei, s-au conformat. Mulţi au invocat motivele tehnice, dar spun că în următoarele zile îşi vor evacua singuri spaţiile comerciale. Agenţii economici dau, însă, mari bătăi de cap autorităţilor din sectoarele Ciocana şi Botanica, pentru că îşi instalează gheretele pe unde gasesc spatiu.

Potrivit Direcţiei Generale Comerţ, în luna mai pe străzile din Chişinău erau peste 2200 de gherete iar acum au rămas aproape 1800.
Similare
RECOMANDĂRI