Primăria anunţă data începerii curăţeniei generale de primăvară în Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria anunţă data începerii curăţeniei generale de primăvară în Chişinău

Campania anuală de salubrizare de primăvară cu denumirea „Curăţenia generală de primăvară”, se planifică a avea loc în acest an, în perioada 1 martie-30 aprilie. În această perioadă, subdiviziunile municipale împreună cu cetăţenii vor face curăţenie în curţile de bloc, zonele verzi şi în alte spaţii publice.

Contactat de IPN, şeful adjunct al Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare (DGLCA), Ghenadie Dubiţa, a spus că, tradiţional, în fiecare an, odată cu încălzirea timpului, se anunţă campania anuală de salubrizare de primăvară cu denumirea „Curăţenia generală de primăvară”. În acest sens, va fi emisă o dispoziţie a primarului general prin care va fi dat startul campaniei şi vor fi puse sarcini în faţa fiecărei subdiviziuni municipale.

Rolul DGLCA în acest proces va fi de organizare şi monitorizare a lucrărilor de curăţenie generală, manual şi mecanizată, a teritoriilor de uz comun. Este vorba de curăţenia pe trotuare, platformele de colectare a deşeurilor, în staţiile de aşteptare a transportului public etc. Procesul, spune Ghenadie Dubiţa, va fi organizat prin intermediul întreprinderilor care sunt în subordinea Primăriei, cele de gestionare a fondului locativ sau serviciile locative din sectoare.

De asemenea, DGLCA va monitoriza salubrizarea terenurilor aferente blocurilor de locuit. Salubrizarea se va face de către asociaţiile de coproprietari în condominiu, cooperativele etc. Parte a acestui control va fi şi sancţionarea celor care nu se conformează cerinţelor din acea dispoziţie, adică de a face curat în jurul blocurilor de locuit. Aici teritoriile vor fi măturate, se va strânge deşeurile şi pungile împrăştiate. Potrivit lui Ghenadie Dubiţa, fiecare gestionar al blocului este obligat ca terenul aferent blocului să fie salubrizat.

După semnare, dispoziţia urmează să fie comunicată tuturor subdiviziunilor municipale, dar şi întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. Tot atunci se va face apel către populaţie să se implice şi ea în campania de salubrizare.

Similare
RECOMANDĂRI