Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria Chişinău a declarat război spaţiilor comerciale stradale în care se vinde alcool sau funcţionează ilegal

Primăria Chişinău a declarat război spaţiilor comerciale stradale în care se vinde alcool sau funcţionează ilegal. Desfiinţarea acestor chioşcuri este însă deseori amânată. Autorităţile se scuză şi susţin că, uneori, muncitorii nu au utilajele necesare pentru demolarea construcţiiilor.

Dimineaţa, în sectorul Ciocana, urma să fie demolat un chioşc. Muncitorii s-au apucat de treabă dar nu pentru mult timp. 

Hărnicia angajaţilor nu a durat mult. Oamenii au abandonat lucrul şi au plecat să demoleze o altă construcţie de lângă Liceul Petru Zadniptru, unde se vindeau băuturi alcoolice. Şi acel chioşc a rămas în picioare. 

SINILGA ŞCOLNIC, pretor, Sectorul Ciocana: "Nu a fost posibil cu tehnica respectiva"

Proprietari altor spaţii aflate in zonă au fost anunţaţi şi ei că trebuie să-şi întrerupă activitatea. Oamenii se plâng că vor rămâne fără surse de venit. 

LILIA MORARI, proprietar: "Eu am şi eu la întreţinere un copil de 22 de ani, invalid de gradul întâi grav şi soţul cu demneţă şi soţul e invalid de gradul doi după o intervenţie. Doar eu lucrez şi fata e clasa".

SVETALA CIOBANU, proprietar: "Ne obligă s-o mutăm, dar este ghereta mea, nu am unde s-o duc, locuiesc la socrii, nu am teren privat, aşa o să fiu ca melcul cu casa după el. S-o i-au şi nu ştiu unde am să mă deplasez. Nu ni se oferă alt loc, spus că nu sunt în ogrăzi nu se permite".

Primarul general al Chişinăului a cerut identificarea tuturor spatiilor comerciale, din apropierea şcolilor şi a staţiilor de aşteptare, în care se vinde alcool. 

ION CEBAN, primar general Chişinău: "Identificaţi toate aceste butculiţe, unde se vinde alcool la scara iddustreală, legal, este sursă de coemrţ, ilegal este sursă în care se adună oameni să-şi înece amarul. Mai mult, în cartiere sau la staţiile de aşteptare, consumul de alcool şi scenele violente între persoanele în stare de ebrietate, se întâmplă în ochii copiilor".

Potrivit autorităţilor, de la începutul anului 2021, în Chişinău, au fost demolate peste 100 de chioşcuri. 
Similare
RECOMANDĂRI