Primăria Chişinău va aloca 130 de milioane de lei pentru reparaţia a 98 de instituţii de învăţământ
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Primăria Chişinău va aloca 130 de milioane de lei pentru reparaţia a 98 de instituţii de învăţământ

Autorităţile publice locale din Chişinău planifică în acest an reparaţia capitală a 98 de instituţii de învăţământ, transmite MOLDPRES.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău a anunţat că are la dispoziţie în acest an circa 130 de milioane de lei pentru reparaţia capitală a imobilelor unor instituţii de învăţământ din Chişinău.

Potrivit anunţului, reparaţiile planificate pentru anul 2022 se referă la: lucrări de reparaţie capitală în 88 de grădiniţe în sumă de 25,9 mln de lei; deschiderea a trei grădiniţe noi - 23,5 mln de lei; extinderea prin reparaţia capitală a edificiilor din şapte şcoli - 34,7 mln de lei.

Pentru reparaţii capitale şi curente în vederea redeschiderii a 26 de grupe noi au fost alocate 11,3 mln de lei, iar pentru dotarea cu utilaj, mobilier, inventar şi echipament în 14 instituţii de educaţie timpurie au fost prevăzute 3,6 mln de lei. Pentru lucrările de reparaţii şi dotare a 10 instituţii de învăţământ general au fost alocate 30,4 mln de lei.

Similare
RECOMANDĂRI