Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria Chişinău va cheltui 1,3 milioane de lei pentru asfaltarea străzii Rariştii din sectorul Buiucani

În Chişinău se construieşte o stradă, de la zero. Nu e una care nu a mai existat până acum, ci o stradă care arată ca în anii ‘80. Vorbim despre strada Rariştii, din sectorul Buiucani. Astăzi au fost demarate lucrările de asfaltare. În total, se vor acoperi cu asfalt 5.500 de metri pătraţi. Cheltuielile depăşesc suma de 1,3 milioane de lei.

Lucrările de asfaltare au început încă de la ora 6 dimineaţa. 20 de muncitori folosesc 10 utilaje pentru a transforma vechea uliţă într-o stradă modernă. Îşi propun ca astăzi să fie totul gata, dacă nu va ploua. Responsabilii promit că asfaltul proaspăt aplicat va ţine mult.
 
„Veşnic, minim 10 ani, garanţia la asfalt drumul nou construit e minim 10 ani”, a spus Marcel Zastînceanu, şef interimar Regia Exdrupo.
 
Lucrările au început, de fapt, în noiembrie 2018, atunci când pe stradă a fost adus pietrişul. Până atunci, toţi locuitorii din zonă, practic, se bălăceau în noroi.
 
„Oamenii au zis ca să urce în rutieră să meargă în oraş, încălţau pungi pe picioare. 50 de ani, oamenii care locuiesc aici nu au văzut asfalt pe strada respectivă. Eu nu-mi imaginez cum aici puteai să mergi cu căruciorul pentru că luai căruciorul într-o mână, copilaşul în altă mână şi să mergi prin glod la asfalt”, a declarat Ruslan Codreanu, primarul interimar al oraşului Chişinău.
 
Pe strada Rariştii sunt 70 de case. Locuitorii s-au bucurat că strada lor va fi, în sfârşit, modernizată.
 
În acest an, prima arteră refăcută din Chişinău a fost strada Floreşti. Pentru reparaţia arterelor secundare, Primăria oraşului a alocat 10 milioane de lei.
Similare
RECOMANDĂRI