Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primăria municipiului Chişinău a dat start celei de-a doua etape de înregistrare a lecţiilor online pentru şcolari

Primăria municipiului Chişinău a dat start celei de-a doua etape de înregistrare a lecţiilor online pentru şcolari. Pe platforma educaţhttp://ieonline.md vor ajunge 4.500 de lecţii înregistrate în limbile română şi rusă. Scopul proiectului este de a oferi elevilor acces liber la studii, în condiţiile în care nu se ştie precis cum se va desfăşura noul an de învăţământ.

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Vreau să ştiţi că nu este deloc uşor, dacă o lecţie ia o anumită perioadă de timp, aici o lecţie trebuie să o înmulţiţi de la 5 la 10 ore de lucru."

De câteva zile, peste 300 de profesori din 69 de instituţii de învăţământ din toată Republica Moldova au început înregistrarea lecţiilor pentru şcolari, pentru noul an de studii. În faza a doua a proiectului vor fi înregistrate cursuri suplimentare în 4500 de clipuri video. În primăvară, au fost publicate 2500 de lecţii online, în sprijinul elevilor care s-au văzut nevoiţi să înveţe online. 

ION CEBAN, primar general, Chişinău: "Avem solicitări şi din străinătate, disapora noastră care accesează acest portal, deja avem milioane de accesări." 

ANGELA CUTASEVICI, viceprimar, Chişinău: "Este o noutate pentru întreg sistemul noua emtodă de predare, a fost stresant epntru profesori ă peste noapte au devenit şi actori şi scenarişti, foarte rapid a trebuit să ne adaptăm la condiţii." 

Lecţiile online sunt publicate pe site-ul http://ieonline.md şi fac parte din cursurile suplimentare pe lângă lecţiile care se desfăşoară în direct, pe internet. Platforma vine şi în ajutorul profesorilor. Proiectul este o iniţiativă a primăriei municipiului Chişinău în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.
 
Similare
RECOMANDĂRI