Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primarul Chişinăului nu este de acord cu toate restricţiile impuse de CNSP

Primarul Chişinăului nu este de acord cu toate restricţiile impuse de Comisia Naţională Pentru Sănătate Publică. Autorităţile municipale au decis azi să respecte selectiv noile reguli de prevenire a răspândirii virusului. Mijloacele de transport public din Chişinău vor circula şi în continuare la capacitate maximă.

Primarul Chişinăului susţine că din cauza numărul mic de maşini nu poate respecta decizia Comisiei Nationale de Sănătate Publică în privinta transportului public.  

ION CEBAN, primar general Chişinău: În momentul în care diminuăm, restrecţionăm transportul, înseamnă că avem aglomeraţie în staţie, în unitatea de transport. Iar astăzi nu vedem nici sensul nici capacitatea. Dacă cineva poate să facă, să ne arate cum.

Dimineaţă s-a întrunit Comisia Extraodinară pentru Sănătate Publică a municipiului Chişinău. Au fost impuse aceleaşi restrictii ca la nivel national dar cu unele excepţii.

ION CEBAN, primar al municipiului Chişinău: Vedeţi în regulă pe deoparte şcolile sunt închise, dar piaţa şi mall-uri funcţionează? -Este decizia la care ne supunem în acest sens, noi avem mai multe discuţii, data viitoare o s-o facem public să fiţi şi DVS. parte a disputelor care le avem la nivel municipal.

Comisia Naţională pentru Sănătate Publică a permis autorităţilor locale să decidă independent programul pietelor iar primăria Chisinau nu a impus pina acum noi restrictii.
Similare
RECOMANDĂRI