Primele 50 mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primele 50 mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova

Primul lot de 50.000 de doze de vaccin antigripal ”Vaxigrip Tetra” a fost recepţionat la Depozitul Naţional de vaccinuri al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP). Lotul a fost procurat din sursele Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Olesea Croitor, şeful Serviciului informare şi comunicare al ANSP, a menţionat pentru Agenţie că vaccinul a fost stocat şi va fi transportat cu ajutorul auto-refrigeratoarelor către centrele medicilor de familie teritoriale, care vor distribui acest vaccin conform planurilor existente în fiecare teritoriu.

Astăzi, 8 noiembrie vaccinul va fi livrat instituţiilor medicale din Chişinău şi teritoriilor aferente. În următoarele zile, vaccinul antigripal va fi transportat în toate unităţile administrativ-teritoriale.

Conform sursei citate, acest lot va fi utilizat preponderent pentru vaccinarea femeilor gravide şi a copiilor. Celelalte categorii de risc vor fi acoperite din următoarele 150 de mii de doze care vor fi livrate în decursul lunii curente.

Vaccinul patruvalent ”Vaxigrip Tetra” împotriva gripei protejează doar de gripa provocată de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) şi B şi în nici un caz de alte infecţii respiratorii virale acute. Măsurile de igienă personală printre care spălatul pe mâini cu apă şi săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui mod de viaţă sănătos şi alimentaţia bazată pe legume şi fructe, sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin infecţii virale acute ale căilor respiratorii şi în special prin gripă.

Similare
RECOMANDĂRI