Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Primul centru pentru copiii cu autism din nordul Republicii Moldova s-a înfiinţat la Bălţi

Primul centru pentru copiii cu autism din nordul Republicii Moldova s-a înfiinţat la Bălţi. Micuţii vor beneficia acolo de servicii specializate si nu vor mai fi nevoiţi să meargă peste hotare pentru terapii. Centrul a fost deschis la iniţiativa unui grup de mame ai căror copii  suferă de această tulburare.

Pentru mamele copiilor cu autism, terapie înseamnă, întâi de toate, drumuri lungi şi obositoare. Pe lângă răbdarea de care au nevoie, ele sunt nevoite să caute servicii specializate în străinătate pentru că la Bălţi nu exista un asemenea centru, iar cele din Chişinău sunt supraaglomerate.
 
Odată cu deschiderea acestui centru atât mamele, cât şi copii lor, vor beneficia de susţinerea de care au nevoie, acasă. Administraţia Centrului îşi propune să angajeze cât mai mulţi specialişti: logopezi şi psihologi, pentru a reuşi să ofere ajutor cât mai multor copii.

Centrul va activa în spaţiul grădiniţei numărul 30 din Bălţi. Clădirea a fost amenajată cu sprijinul unor agenţi economici, voluntari şi asociaţii de caritate. Unul dintre partenerii Centrului va fi Asociaţia Phoenix din Râşcani.
 
De serviciile acestui centru vor beneficia 44 de copii.
Similare
RECOMANDĂRI