Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Problema scoasă la iveală de învăţământul online

Învăţământul online a scos la iveală o gravă problemă - nu toţi copiii au acces la calculatoare sau alte dispozitive necesare educaţiei la distanţă. Aici vorbim nu doar de şcoli, ci mai ales de Centrele de Plasament care găzduiesc copii din familii social-vulnerabile. Un exemplu este Centrul din Drochia, care abia recent a primit patru laptopuri pentru educaţia online.

Centrul „Căldura casei” din oraşul Drochia găzduieşte copii din familii nevoiaşe sau ai căror părinţi au fost lăsaţi fără drepturile părinteşti. Aici ei îşi petrec tot timpul. Angajaţii au grijă de ei, iar cei mici învaţă sau se joacă.

Din cauza pandemiei însă, anul trecut, beneficiarii centrului au fost lipsiţi de dreptul la educaţie pentru că instituţia nu dispunea de calculatoare. Abia recent, au primit drept o donaţie - 4 laptopuri pentru învăţământul online. Mulţi dintre copii au stat pentru prima data în faţa unui calculator.

MARIN GRIGORAŞ, directorul Centrului „Căldură casei”, Drochia: Vin copii care nici nu au văzut calculator. Noi ii învăţam ce înseamnă mouse, tastatura şi avem succes. La moment ei singuri pot utiliza calculatorul.

Donaţia vine din partea unei organizaţii nonguvernamentale din municipiul Chişinău. În prezent, Centrul de plasament "Căldura casei" găzduieşte 13 minori.
 
Similare
RECOMANDĂRI