Procuratura Anticorupţie efectuează urmărirea penală pe o presupusă spălare de bani, cu implicarea unor persoane apropiate PSRM
Vizualizari:

Procuratura Anticorupţie efectuează urmărirea penală pe o presupusă spălare de bani, cu implicarea unor persoane apropiate PSRM

Procuratura Anticorupţie a demarat urmărirea penală pe o presupusă spălare de bani, cu implicarea unor persoane fizice şi juridice afiliate PSRM, cu offshore-uri din Bahamas.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, deputatul blocului ACUM Iurie Reniţă, menţionează că „urmare a demersurilor mele privind presupusele acţiuni de spălare a banilor apreciez implicarea Procuraturii Anticorupţie în clarificarea situaţiei reale prin efectuarea urmăririi penale în cauza nr.2016970433, pornită pe faptul spălării banilor”

Conform Procuraturii Anticorupţie, în mod special este vizată activitatea întreprinderii “Exclusiv Media” SRL, al cărui proprietar este deputatul PSRM Corneliu Furculiţă, menţiuonează Iurie Reniţă.

Precizăm că în demersul făcut pe 23 octombrie către Procuratura Anticorupţie, Iurie Reniţă a menţionat că există suspiciuni că socialiştii ar fi participat la scheme de spălare a banilor proveniţi din străinătate.

Constatarea a fost făcută după examinarea de către Reniţă a unui raport întocmit de un ofiţer CNA în luna mai 2016. Acesta ar fi arătat că persoane din anturajul PSRM au primit 1,5 milioane de euro prin intermediul unor firme off-shore din Bahamas.


Similare
RECOMANDĂRI