Produse de igienă şi de primă necesitate, pentru mamele şi minorii din detenţie
Vizualizari:

Produse de igienă şi de primă necesitate, pentru mamele şi minorii din detenţie

Un lot de consumabile de primă necesitate, produse de igienă şi dezinfectanţi, în valoare totală de peste 45 de mii de lei, este oferit mamelor cu copii aflate în custodia „Casei mamei şi copilului” din penitenciarele nr.16 Pruncul şi nr.7 Rusca.

De asemenea, produsele sunt acordate deţinuţii minori. Donaţia este realizată în cadrul unui program finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Asistenţă Internaţională şi implementat de UNICEF Moldova, transmite IPN.

Donaţia face parte din asistenţa în valoare totală de 1,2 milioane de dolari, oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a opri răspândirea COVID-19 în Moldova.

Suportul vine în contextul prevenirii şi combaterii infecţiilor în rândurile copiilor, îngrijitorilor şi minorilor, inclusiv a angajaţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru a răspunde coordonat, eficient şi prompt la necesităţile grupurilor vulnerabile şi ale celor care se confruntă cu un risc sporit în timpul pandemiei de COVID-19.  

„Îmi exprim recunoştinţa faţă de UNICEF şi USAID pentru sprijinul oferit în timpul acestei perioade dificile. Aceste eforturi vor contribui la consolidarea capacităţii de rezistenţă a sistemului administraţiei penitenciare, precum şi la oferirea promptă a serviciilor esenţiale şi atât de necesare mamelor cu copii şi minorilor din detenţie, fiindcă după perioada stării de urgenţă pentru sistemul penitenciar greul abia începe”, a menţionat directorul interimar al ANP, Vladimir Cojocaru, citat într-un comunicat de presă al UNICEF Moldova.

Donaţia va susţine femeile şi minorii, ţinând cont de vulnerabilitatea mediului penitenciar şi luând în considerare necesitatea de a asigura accesul acestora la produse de igienă în timpul pandemiei COVID-19.

Similare
RECOMANDĂRI