Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Programul "DOR", ce reuneşte copiii basarabeni din diaspora şi din ţară, a ajuns la a opta ediţie

Îi anima acelaşi sentiment: dorul! Vorbim despre copiii diasporei, din peste 22 de state ale lumii, care au revenit pe plaiurile natale pentru nouă zile, timp în care vor lega noi prietenii, la tabăra "DOR". Departe de aglomeraţia oraşelor mari, pe malul Nistrului, în raionul Dubăsari, îşi vor crea amintiri frumoase pentru întreaga viaţă.

Copiii din diasporă revin cu dor pe meleagurile natale. Ei vor petrece zile unice aici, alături de semenii lor, din Republica Moldova, vor fi implicaţi în diverse activităţi, iar din program nu vor lipsi excursiile
 
Chiar dacă unii copii s-au născut într-o altă ţară şi vin în Republica Moldova doar în vacanţă, aşteaptă cu nerăbdare să tabăra DOR pentru că, spun ei, au rădăcini basarabene pe care nu le uita.
 
Activităţile specific autohtone îi impresionează cel mai mult pe adolescenţii din diaspora.
 
Părinţii sunt entuziasmaţi de comunicarea dintre adolescenţii din mai multe ţări, dar mai ales cu cei din Republica Moldova. Astfel, tinerii ajung să îndrăgească şi mai mult meleagurile natale.
 
Pe lângă distracţii, copiii vor avea şi un program bogat de activităţi culturale: vor învăţa limba română şi istoria ţării.
 
Programul "DOR", Diaspora, Origini, Reveniri, este la cea de-a opta ediţie.
Similare
RECOMANDĂRI