R. Moldova e pe locul 18 în lume după incidenta cazurilor de COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

R. Moldova e pe locul 18 în lume după incidenta cazurilor de COVID-19

Republica Moldova e pe locul 18 în lume după incidenta cazurilor de COVID-19. Până pe 7 aprilie, au fost înregistrate 237 718 cazuri totale. Dintre acestea, 13 739 sunt active. Informaţiile actualizate privind situaţia epidemiologică COVID-19 au fost prezentate de către secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Tatiana Zatîc, transmite IPN.

Tatiana Zatîc a menţionat că, în ultimele zile, se atestă o tendinţă de micşorare a numărului de cazuri noi. În stare extrem de gravă se află 316 pacienţi, cifră care se menţine înaltă. 5 268 de persoane au decedat până acum din cauza complicaţiilor bolii, Republica Moldova este a 16-a în lume după numărul deceselor.

Vârsta medie a persoanelor afectate de puţin peste 51 de ani. Prevalează femeile şi mediul urban. Perioada medie de incubaţie e de cinci zile. E în creştere numărul copiilor şi a gravidelor infectate cu COVID-19, la ambele categorii se înregistrează cazuri cu agravare. În total, peste 19 500 de lucrători medicali au fost infectaţi cu COVID-19.
Similare
RECOMANDĂRI