Recomandare de la salvatori: nu utilizaţi în condiţii casnice substanţe toxice pentru a evita intoxicaţiile
Sursa foto:Libertatea Vizualizari:

Recomandare de la salvatori: nu utilizaţi în condiţii casnice substanţe toxice pentru a evita intoxicaţiile

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI atenţionează populaţia asupra pericolului intoxicaţiei cu pesticide. Dacă organismul uman vine în contact cu substanţe concentrate, sau chiar cu doze mici, dar repetate, se pot produce intoxicaţii a căror gravitate depinde de doza absorbită în organism.

Conform specialiştilor, simptomele intoxicaţiei pot apărea la câteva ore după pătrunderea toxicului în organism. Omul poate suporta dureri de cap, oboseală, ameţeli, în cazuri mai grave ar putea avea convulsii, tulburări de vedere şi echilibru, pierderea cunoştinţei.

Mai mult, în cazul aflării persoanelor în spaţii închise unde a fost pulverizată substanţa toxică, aceştia ar putea să-şi piardă viaţa din cauza concentraţiei mare a substanţei şi inhalării acesteia. În acest context, IGSU atenţionează oamenii să nu utilizeze în condiţii casnice substanţe toxice pentru a evita pericolul intoxicaţiilor.

În caz de intoxicare cu substanţe pesticide e necesară intervenţia urgentă a echipajului medical şi scoaterea persoanelor din zona contaminată. Atenţionările salvatorilor vin pentru a preveni cazurile tragice similare cu cel din localitatea Flocoasa, raionul Cantemir unde au decedat trei minori. 
Similare
RECOMANDĂRI