Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reprezentanţii Procuraturii Generale şi ai Ministerului Economiei vor fi audiaţi în Parlament

Arena Chişinău este, din nou, motiv de dispute in Parlament. Săptămâna viitoare vor avea loc audieri după ce vicepreşedintele legislativului, Alexandru Slusari, a solicitat acest lucru. Au fost chemaţi să dea răspunsuri cei de la Ministerul Economiei dar şi reprezentanţi ai Procuraturii.

ALEXANDRU SLUSARI, vicepreşedintele Parlamentului: Procuratura noi nu ştim ce face terenurile sunt gajate, regajate, obiectul nu ste dat în exploatare, cine cu îi e dator, a cui e această arena, ce se întâmplă acolo, care sunt angajamentele statului, noi nu cunoatem nimic.

Deputaţii PAS şi PSRM au declarat că vor susţine audierile.

IULIAN CARP, deputat PAS: Domnu Slusari are dreptate, eu am mai multe interpelări făcute şi răspunsuri în care Procuratura confirmă în ceea ce priveşte Arena Chişinău că sunt pornite anumite procedure, însă a trecut ceva timp şi la ultimele interpelări făcute în ultima perioadă nu prea este răspuns. Ar fi bine să vină Procuratura Generală, dar şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei, fiindcă de acolo a pornit acel proiect şi minsterul economiei ca să ştim dacă se va investi până la urmă sau va rămâne ca un coteţ.

VLAD BATRÎNCEA, deputat PSRM: Noi am pus mai multe întrebări: de ce anume 70 hectare, care este proiectul, nu am primit informaţii suplimentare, nu am primit de fapt nici informaţii utile, operative şi de aceea pe parcursul acestor ani, evident, am făcut şi noi mai multe interpelări şi pe noi ne interesează cum a fost realizat acest proiect şi de aceea fracţiunea socialiştilor va susţine acest demers pentru a organiza aceste audieri.

Construcţia Arenei Chişinău a fost începută la iniţiativa Partidului Democrat, în anul 2018. Complexul sportiv ocupă o suprafaţă de 10 hectare şi are o capacitate de cinci mii de locuri. Lucrările au fost făcute de o companie din Turcia în baza unui parteneriat public-privat iar costurile sunt de peste 44 de milioane de euro.
 
Similare
RECOMANDĂRI