Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Reprezentanţii sectorului Horeca fac front comun cu autorităţile locale din Chişinău şi încurajează cetăţenii să se vaccineze

Reprezentanţii sectorului Horeca fac front comun cu autorităţile locale din Chişinău şi încurajează cetăţenii să se vaccineze antiCovid. Reprezentanţii mai multor reţele de restaurante din municipiu au acceptat să ofere bonuri de consum pentru toate persoanele care se imunizează la punctele mobile de vaccinare deschise zilnic în sectoarele Chişinăului. Potrivit autorităţilor, este disponibilă atât vaccinarea cu doza 1 şi 2, cât şi administrarea dozei booster.

Reprezentanţii Horeca spun că au aceptat să se alăture campaniei iniţiate de primăria Chişinău "Vaccinează-te pe Nou, ca să sărbătorim pe Vechi!", pentru ca odată cu atingerea unei rate de vaccinare de 70% la nivel naţional, toate domeniile de activitate să revină la normalitate.

ANETA ZASAVIŢCHI, preşedinte Asociaţia "MĂR": „Sectorul Horeca a fost şi este cel mai restrictiv în activitate, prin deciziile impuse de comisiile de sănătate. Ne dorim ca oamenii să fie în siguranţă, noi să lucrăm în siguranţă ca într-o perspectivă medie să revenim la nivelul de până la pandemie. Prin această campanie susţinem şi lucrătorii medicali, care luptă pentru viaţa fiecărui bolnav. Oferim bonuri de consum pentru cei care decid să se vaccineze în cadrul acestei campanii.”

Astfel, până la sfârşitul acestei luni, în fiecare zi de sâmbătă şi duminică, autobuzele şi troleibuzele transformate în puncte de vaccinare, vor staţiona în diferite sectoare ale Chişinăului, în preajma unităţilor de alimentaţie publică.

DUMITRU CEBOTARESCU, reprezentant HORECA: „Cine se vaccinează, toate week-end-urile până la sfârşit de an primesc gustoşenii. Bonuri de consum, vouchere, este vorba despre covrigi, burger, pasta. este vorba despre 4-5 gustoşenii de la fiecare restaurant participant primesc cei care se vaccinează.”

În municipiul Chişinău este deja posibilă administrarea dozei booster. Astfel, indiferent de vaccinul administrat la prima şi a doua doza, pentru doza booster sunt folosite serurile Pfizer şi Moderna, ambele disponibile la punctele mobile de vaccinare.

BORIS GÂLCA, şef-adjunct Direcţia Sănătate mun. Chişinău: „Vaccinarea este posibilă pentru cei nevaccinaţi cu doza 1 şi 2 şi totodată reiterăm că este valabilă vaccinarea cu doza 3, doza booster. Nu facem diferenţe, nu condiţionăm vaccinarea, ar fi o prostie să condiţionăm vaccinarea. Atât timp cât populaţia solicită, trebuie să le oferim posibilitatea să se vaccineze.”

Potrivit datelor ministerului Sănătăţii, în municipiul Chişinău se înregistrează cea mai ridicată rată de vaccinare – 40%. La polul opus se află  UTA Găgăuzia cu 17%.

 
Similare
RECOMANDĂRI