Republica Moldova inclusă în top 10 cele mai frumoase ţări ale Europei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Republica Moldova inclusă în top 10 cele mai frumoase ţări ale Europei

Ţara noastră a fost inclusă în top 10 cele mai frumoase ţări ale Europei. Este vorba despre cunoscutul Ghid de călătorie Lonely Planet, care a plasat Republica Moldova pe locul 8. Redactorii Lonely Planet descriu Republica Moldova ca fiind o ţară a vinăriilor secrete şi a mănăstirilor stâncoase, dar si ca o frontiera finală a Europei: puţin vizitată, pierdută în timp şi mereu surprinzătoare, relatează Moldova 1.

Una dintre principalele atracţii turistice ale Moldovei, potrivit Lonely Planet, este rezervaţia cultural-naturală Orheiul Vechi, vizitată anual de peste 100 de mii de turişti.

Pe teritoriul Rezervaţiei se dezvoltă turismul rural, printr-un număr mare de agro-pensiuni. Pentru a corespunde cerinţelor turiştilor străini, antreprenorii locali spun că au investit mult in îmbunătăţirea condiţiilor de cazare si in promovarea tradiţiilor populare, inclusiv a bucatelor moldoveneşti.

„Noi le propunem turiştilor bucate tradiţionale moldoveneşti: sarmale, plăcinte, tocană cu mămăligă, legume coapte la grătar. Legumele şi fructele din care sunt pregătite bucatele sunt ecologice, procurate de aici din sat”, a spus directorul pensiunii Butuceni, Vladimir Parnov.

Tot pentru atracţia turiştilor, antreprenorul a deschis mai multe muzee.

„Stilul etnic, rustic impresionează,  bucatele sunt foarte gustoase, totul este inedit. Muzeele m-au impresionat foarte mult, sunt foarte interesante”, a spus un turist din Ungaria.  

Ghidul de călătorie Lonely Planet menţionează si renumitele vinării din centrul Moldovei, care găzduiesc adevărate oraşe subterane cu colecţii unice de vinuri.

„Marea surpriză cu care întâlnim turiştii, unica în lume care depăşeşte 1,5 de sticle intrate în Ghiness book. La moment avem peste 2 milioane de sticle. Marele interes sunt havuzurile noastre de vin şi conducerea cu automobilul propriu la o adâncime de 85 de metri peste 2 kilometri”, a spus reprezentantul vinăriei, Alexei Sotnic.

Republica Moldova se află în top 10 cele mai frumoase ţări ale Europei, alături de Croaţia, Suedia, Spania, Muntenegru de Nord, Marea Britanie, Portugalia, Germania de Nord, Cipru si Franţa.

Similare
RECOMANDĂRI