Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Restricţii tot mai dure la Soroca, municipiu aflat pe locul trei în R. Moldova, după numărul de îmbolnăviri cu COVID-19

Restricţii tot mai mai dure la Soroca, municipiul aflat pe locul trei în Republica Moldova, după numărul de îmbolnăviri cu COVID-19. În oraş este interzisă deplasarea oamenilor în grupuri mai mari de două persoane, iar cei cu vârsta de peste 63 de ani, au un interval anumit de ore în care îşi pot face cumpărăturile. Zilnic, localitatea este patrulată de forţele de ordine, inclusiv, 25 de angajaţi ai brigăzii de destinaţie specială Fulger.

Deşi municipiul Soroca se află în carantină de la 1 aprilie, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus nu este în scădere. Autorităţile au decis să înăsprească restricţiile, astfel, de astăzi, în stradă pot merge grupuri de doar două persoane, cu utilizarea obligatorie a mijloacelor individuale de protecţie. Este interzis comerţul, cu excepţia produselor alimentare, farmaceutice şi sanitar-igienice. A fost limitată şi ieşirea pe stradă a persoanelor cu vârsta de peste 63 de ani.

Filtrele de poliţie instituite în oraş vor rămâne în continuare la datorie.

În plus, străzile vor fi patrulate de echipaje de Poliţie si Carabinieri. De astăzi, la Soroca, au fost dislocaţi şi 25 de angajaţi ai Brigăzii cu destinaţie specială Fulger. Încălcarea restricţiilor va fi aspru sancţionată.
 
De la începutul acestei luni, pentru nerespecarea regimului de carantină, la Soroca au fost aplicate 46 de amenzi în valoare totală de peste un milion de lei. Municipiul este pe locul trei la numărul de îmbolnăviri, cu 147 de cazuri confirmate, printre care si 86 de cadre medicale.
 
Similare
RECOMANDĂRI