Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rupe lanţul violenţei: Mâine va avea loc un Târg de Caritate, pentru deschiderea unui centru social în Găgăuzia

Împreună putem rupe lanţul violenţei. De asta sunt convinşi cei care au donat deja fonduri pentru deschiderea primului centru de adăpost din Autonomia Găgăuză destinat victimelor violenţei în familie. Mulţi cetăţeni continuă să susţină această cauză. Mâine, în cadrul unui târg de caritate, mai multe persoane publice vor vinde haine din garderoba personală, iar banii îi vor dona. Şi jurnalista TVR MOLDOVA Svetlana Gore va participa la târg. Mai multe detalii despre campanie a oferit în cadrul emisiunii Matinalii.

Târgul de caritate se înscrie într-o amplă campanie de colectare de fonduri pentru deschiderea primului centru social din Autonomia Găgăuză destinat femeilor victime ale violenţei. Pentru amenajarea centrului, PNUD, cu sprijinul Republicii Coreea, va aloca 90 de mii de dolari. Pentru a termina proiectul, organizatorii mai au nevoie de 15 mii de euro, bani pe care îi colectează de la cei cu inimă mare, prin intermediul platformei sprijină.md. Jurnalista TVR MOLDOVA Svetlana Gore s-a alăturat campaniei pentru a rupe lanţul violenţei.

Târgul de caritate va avea loc mâine, între orele 16 - 21 pe strada Alexandru cel Bun la numărul 91A.

Centrul social va adăposti femeile şi copiii acestora pe o perioadă de până la 6 luni. Angajaţii centrului le vor oferi consiliere psihologică, dar şi sprijin social şi juridic. Totodată, beneficiarele vor fi ajutate să îşi găsească un loc de muncă sau să îşi lanseze o afacere.
Similare
RECOMANDĂRI