S-a îmbolnăvit chiar înainte de vacanţă. Cum o femeie şi-a recuperat banii daţi unei agenţii de turism
Sursa foto:recentnews.ro Vizualizari:

S-a îmbolnăvit chiar înainte de vacanţă. Cum o femeie şi-a recuperat banii daţi unei agenţii de turism

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei (APCSP) a fost notificată o petiţie a unei femei din Chişinău, care a procurat un pachet turistic în Grecia. Consumatoarea a achitat pentru sejur peste 550 euro, iar aceşti bani urmau să fie valorificaţi printr-un sejur de două persoane, cazare într-un hotel de 4 stele şi alimentaţie.

Toruşi, cu câteva zile înainte de a merge în vacanţă, femeia s-a îmbolnăvit, având nevoie  de tratament. Aceasta nu a anunţat reprezentanţii agenţiei de turism, sperând că se va însănătoşi până la data executării zborului. Recuperarea acesteia, însă întârzia. Astfel, consumatoarea a fost nevoită să renunţe la vacanţă.

Despre acest lucru, ea a informat agentul economic cu o zi înainte de plecare, acesta însă, a reacţionat negativ, imputându-i lipsa informaţiei prealabile privind existenţa unui concediu medical. La rândul ei, consumatoarea şi-a cerut drepturile prin solicitarea restituirii contravalorii serviciilor neprestate.

În rezultat, tur-operatorul a tărăganăt mai multe săptămâni satisfacerea pretenţiilor consumatoarei, ceea ce a motivat-o să depună o reclamaţie în adresa APCSP.

În urma intervenţiei inspectorului APCSP, agentul economic a întreprins măsurile necesare spre a soluţiona divergenţele pe cale amiabilă. Astfel, potrivit unui comunicat al APCSP, reprezentantul agenţiei de turism a emis o Scrisoare de garanţie, prin care s-a obligat să achite 450 de euro şi 1864 lei în rate până în luna ianuarie 2019.
Similare
RECOMANDĂRI