Salarii mai mari pentru directorii instituţiilor de învăţământ şi angajaţii MAI
Sursa foto:gov.md Vizualizari:

Salarii mai mari pentru directorii instituţiilor de învăţământ şi angajaţii MAI

Directorii de grădiniţe, şcoli şi colegii vor primi salarii mai mari, în medie cu 1000-1200 de lei. Executivul a aprobat astăzi modificările necesare pentru a motiva unele categorii de angajaţi, salariile cărora nu au fost încă majorate în urma implementării noii legi cu privire la salarizare.

Valorile minime de referinţă pentru calcularea salariilor a aproximativ patru mii de persoane care ocupă funcţii de conducere în cadrul instituţiilor de învăţământ vor fi majorate pentru a elimina deficienţele existente, anunţă Guvernul Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

Salariile subofiţerilor, dar şi ofiţerilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor fi, de asemenea, majorate. În acest caz, majorările vor constitui aproximativ 500 şi 800 de lei, de care vor beneficia 9500 de angajaţi ai MAI.

Potrivit aceluiaşi proiect, cinci consilieri ai Agenţiei Naţionale pentru Soluţionarea Contestaţiilor vor avea venituri mai mari. Modificările erau necesare pentru că aceste persoane primeau salarii mai mici decât subalternii lor.

Pentru efectuarea majorărilor sunt necesare 138 de milioane de lei, bani prevăzuţi în bugetul de stat. Introducerea modificărilor în Legea bugetul de stat pentru acest an a fost aprobată de către Guvern prin asumare de răspundere.

Similare
RECOMANDĂRI