Salvatorii atenţionează: Exploataţi corect sobele de încălzit. De la începutul anului au fost înregistrate 132 incendii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salvatorii atenţionează: Exploataţi corect sobele de încălzit. De la începutul anului au fost înregistrate 132 incendii

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ în perioada rece a anului.

Pentru evitarea incendiilor şi intoxicaţiilor cu monoxid de carbon pompierii îndeamnă  oamenii să  verifice şi să curăţe sobele în mod corespunzător înainte de începerea sezonului rece.

Totodată este indicat ca persoanele să nu aprindă  focul în sobe cu lichide uşor inflamabile, dar şi să îndepărteze lucrurile combustibile şi uşor inflamabile din preajma instalaţiilor de încălzit.

Mai mult, salvatorii atenţionează gospodarii despre riscul intoxicaţiilor cu monoxid de carbon. În acest context, cetăţenii sunt rugaţi să stingă focul din sobă pe parcursul nopţii pentru a evita incendiile şi intoxicaţiile. Pentru siguranţa minorilor, angajaţii IGSU roagă maturii să nu lase copiii nesupravegheaţi în casă cu focul aprins în sobă.

De asemenea, IGSU atenţionează populaţia despre riscul utilizării instalaţiilor electrice defecte care pot provoca incendii în locuinţele oamenilor.

Potrivit IGSU de la începutul anului 2020 au fost înregistrate 132 incendii care au la bază nerespectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor  şi utilizarea necorespunzătoare a sobelor şi a coşurilor de fum, iar în perioada lunilor septembrie –octombrie, 14 persoane au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon. 
Similare
RECOMANDĂRI