Salvatorii atenţionează: Verificaţi sobele înainte de a începe sezonul de încălzire! Mai multe persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma utilizarii sobelor de încălzit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salvatorii atenţionează: Verificaţi sobele înainte de a începe sezonul de încălzire! Mai multe persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon în urma utilizarii sobelor de încălzit

Mai multe persoane din raioanele Republicii Moldova au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon în urma utilizarii sobelor de încălzit.

Primul caz în care au suferit două persoane au avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Aici un minor în vârstă de 12 ani şi alt băiat în vârstă de 18 ani au solicitat serviciul de urgenţă după ce s-au simţit rău. Medicii ajunşi la faţa locului au stabilit că ambele persoane au simptome ale intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Persoanele au primit îngrijiri fără de a fi spitalizate.

Un alt caz similar a avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Gaigar, raionul Ceadîr-Lunga. Aici din cauza unei sobe defecte s-au intoxicat două persoane, una în vârstă de 58 de ani şi un minor în vârstă de 7 ani. Oamenii au primit îngrijiri la domiciliu.

În municipiul Cahul o familie cu doi copii în vârstă de 6 şi 5 ani au solicitat serviciul medical în dimineaţa zilei de 25 octombrie, după ce toţi au simţit stări de rău. Ajunşi la faţa locului echipajul de urgenţă a stabilit că toţi prezintă simptome ale intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Oamenii au primit îngrijirile necesare.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă îndeamnă populaţia să respecte regulile de exploatare a instalţiilor de încălzit. Înainte de începerea sezonului rece să verifice starea sobelor şi să nu utilizeze în cazul în care acestea au defecţiuni. Exploatarea acestora poate fi efectuată doar în cazul în care nu au defecţiuni şi nu emană gaze periculoase. În caz de situaţii de risc oamenii pot apela Serviciul 112.
Similare
RECOMANDĂRI