Salvatorii şi pompierii au intervenit în 18 situaţii de risc în ultimele 24 de ore
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Salvatorii şi pompierii au intervenit în 18 situaţii de risc în ultimele 24 de ore

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii şi pompierii au intervenit în 18 situaţii de risc. Un caz în care a fost necesar ajutorul salvatorilor a avut loc pe traseul R – 37 din raionul Cantemir între localităţile Ceadâr Lunga – Taraclia. Aici în dimineaţa zilei de 9 ianuarie în urma unui accident de circulaţie un bărbat în vârstă de 22 de ani a rămas încarcerat în fiarele autovehiculului.

Conform primelor informaţii la ora 03:00 un autovehicul  de model „Seat” a derapat de pe traseu  şi s-a tamponat într-un copac. În consecinţă conducătorul auto a rămas  blocat în vehicul. La faţa locului pentru lucrări de descarcerare a intervenit un echipaj de gardă a Unităţii salvatori şi pompieri Cantemir care a descarcerat bărbatul. Acesta cu multiple traumatisme a fost transportat la spitalul raional pentru îngrijiri medicale.

Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite. Un alt caz unde a fost necesară intervenţia salvatorilor a avut loc în municipiul Soroca. Pompierii au fost alertaţi la ora 03:12 în dimineaţa zilei de 9 ianuarie după ce o femeie în vârstă de 64 de ani a căzut de la etajul cinci pe copertina unui bloc la etajul unu. Cazul a avut loc pe strada Luceafărul din oraş.

Potrivit primelor investigaţii femeia a hotărât să treacă de la un balcon la altul şi nu a reuşit să-şi menţină echilibrul. După intervenţia salvatorilor de recuperare a persoanei, aceasta a fost transportată la spitalul raional cu politraumatism. Cazul este cercetat de organele de drept. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă aminteşte că în situaţii de risc oamenii pot solicita ajutor apelând Serviciul 112.   

Similare
RECOMANDĂRI