Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Săptămâna săniuşului, la Bilicenii Vechi. Cu primarul în frunte, copiii şi adulţii s-au urcat pe sănii

Şi dacă gheţuşul le-a dat mari bătăi de cap orăşenilor, la Bilicenii Vechi a fost mare veselie şi tot satul a mers pe pârtie. Copii, adulţi, cu primarul în frunte, s-au urcat pe sănii şi s-au bucurat din plin de această iarnă. Poliţia a vegheat la siguranţa participanţilor pentru că autorităţile din Bilicenii Vechi au declarat oficial că este - Săptămâna Săniuşului!

De la mic la mare, sătenii din Bilicenii Vechi au mers la săniuş. Dealul de la marginea satului l-au transformat în pârtie. Iarna asta e prea frumoasă ca să o admiri doar de la fereastră, spun oamenii.

A fost şi Poliţia la săniuş dar nu a amendat pe nimeni. Mai mult, oamenii legii au întocmit un adevărat regulament de circulaţie pe pârtie.

„Recomandarea nr 1, vă urcaţi pe sanie nu mai mult de o persoană, recomandarea nr 2 – când vă ridicaţi la deal, mergeţi doar pe dreapta, cei care pleacă la vale, doar pe stânga. Recomandare 3 să aveţi o distanţă de 1,5 metri sanie de la sanie”, a spus VITALIE TARLAPAN, şef interimar al Sectorului de Poliţie nr. 1, IP Sângerei.

A fost probabil unica misiune în care poliţiştii au intervenit însoţiţi de propriii copii.

„La măsura dată am luat şi copiii. E prima zi când se poate de făcut pârtie şi copiii sunt foarte doriţi să iasă la săniuş”, a spus EDUARD TRONCIU, şef, Secţie Securitate Publică, IP Sângerei.

Iar cei care n-au avut curajul să urce pe sanie, au avut grijă să-i încălzească pe ceilalţi cu ceai şi vin fiert.

Pentru că a fost multă lume şi multă veselie, primăria s-a gândit să declare săptămâna săniuşului în localitatea Bilicenii Vechi.

„După 2-3 ierni care au fost mai blânde, această iarnă ne-a dat posibilitatea să ne gândim la o posibilitate pentru un mod sănătos de viaţă, să organizăm o săptămână la săniuş, pentru că indiferent, tânăr sau adult, toţi îşi amintesc de copilărie”, A SPUS ALA GUZUN, primar, Bilicenii Vechi, Sângerei.
Similare
RECOMANDĂRI