Şase persoane, dintre care patru copii minori, s-au răsturnat cu barca în lacul de acumulare Costeşti-Stânca. Localnicii au auzit strigăte de ajutor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Şase persoane, dintre care patru copii minori, s-au răsturnat cu barca în lacul de acumulare Costeşti-Stânca. Localnicii au auzit strigăte de ajutor

Şase persoane, dintre care patru copiii minori, au fost salvate de la înec, după ce barca în care se aflau s-a răsturnat. Cazul s-a produs în apele lacului de acumulare Costeşti- Stânca în preajma localităţii Duruitoarea a raionului Râşcani.

Potrivit martorilor, pe apă a fost observată o barcă cu mai multe persoane, iar după ce barca a dispărut din raza de vedere, s-au auzit strigăte de ajutor. Oamenii au apelat la 112, era ora 20:58 de minute.

Angajaţii IGSU s-au deplasat de urgenţă cu o barcă din dotare, dar şi cu echipamentul necesar în direcţia indicată de localnici. La o distanţă de aproximativ  4 km de hotarul cu România, salvatorii au găsit o barcă inversată, în care s-au aflat şase persoane, patru minori cu vârstele de 4, 6, 7 şi 10 ani, dar şi două persoane în vârstă de 34 şi 32 de ani.

Doar patru din sinistraţi erau echipaţi cu veste de salvare. Salvatorii IGSU au reuşit să scoată oamenii din apă în mod de urgenţă cu ajutorul colacilor de salvare şi a funiilor speciale, astfel evitând producerea unii tragedii.

În urma incidentului produs persoanele nu au avut de suferit, iar barca avariată a fost extrasă ulterior. Circumstanţele cazului urmează a fi stabilite.
Similare
RECOMANDĂRI