Scanarea carnetelor de muncă se încheie în 10 zile. Cetăţenii şi angajatorii sunt îndemnaţi să le prezinte la casele teritoriale
Sursa foto:cnas.md Vizualizari:

Scanarea carnetelor de muncă se încheie în 10 zile. Cetăţenii şi angajatorii sunt îndemnaţi să le prezinte la casele teritoriale

La 15 decembrie curent, se încheie scanarea informaţiei din carnetele de muncă, cu înregistrări privind perioadele de lucru până la 1 ianuarie 1999. Cu toate acestea, nu toţi angajatorii au prezentat la casele teritoriale carnetele de muncă ale angajaţilor pentru a fi scanate.

Aceasta înseamnă că specialiştii Casei Naţionale de Asigurări Sociale nu vor putea scana carnetele de muncă în termenul stipulat de legislaţie, pentru a introduce apoi datele în conturile personale ale asiguraţilor care ulterior vor putea fi utilizate la stabilirea pensiilor.

Cetăţenii, care în prezent, în mod oficial, nu sunt încadraţi în câmpul muncii, dar au carnete de muncă cu înregistrări privind perioadele de lucru până la 1 ianuarie 1999, le pot aduce personal la casa teritorială de asigurări sociale după locul de trai pentru a fi scanate. După finalizarea procesului de scanare carnetul de muncă se restituie titularului.

Până la 28 decembrie 2018 angajatorii vor restitui angajaţilor carnetele de muncă cu înregistrările despre posturile de muncă la care sunt angajaţi la moment. Începând cu ianuarie 2019, carnetele de muncă vor fi scoase din circulaţie.

Similare
RECOMANDĂRI