Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scandal în satul Răzeni, din raionul Ialoveni. Localnicii, nemulţumiţi de locul ales pentru construcţia staţiei de epurare

Decizia Primăriei de a construi o staţie de epurare în apropierea satului Răzeni, din raionul Ialoveni, i-a nemulţumit pe mai mulţi localnici. Oamenii spun că aceasta este prea aproape de casele lor şi se tem că vor fi nevoiţi să suporte mirosul urât. De cealaltă parte, primarul satului dă asigurări că nu există un astfel de pericol, pentru că staţia va fi modernă.

Localnicii spun că salută decizia primăriei din Răzeni de a construi o staţie de epurare în localitate, dar cer ca aceasta să fie amplasată mai departe de casele lor.

Ion Creţu, primarul localităţii Răzeni, spune că mutarea staţiei de epurare mai departe de sat necesită cheltuieli suplimentare. De asemenea, el dă asigurări că aceasta nu va crea disconfort localnicilor.

ION CREŢU, primar, Răzeni, Ialoveni: „Este o staţie biologică performantă, care va prelucra toate deşeurile, care pe urmă vor fi devărsate în râuleţ şi nu va reprezenta nici-un pericol, conform analizei microbiologice. Şi n-o să miroase? Nu.  Doi ani de zile cât o să mai fie domn Ion primar şi pe urmă o să vină alt primar şi o să zică: o trebuit atunci să faceţi gălăgie s-o mute mai departe.”

Localnicii spun că se vor adresa la Ministerul Agriculutrii pentru a afla dacă amplasarea staţiei de epurare respectă toate normele ecologice. Valoarea proiectului este de două milioane de lei, bani din bugetul local.
 
Similare
RECOMANDĂRI