Scuarul G. Coşbuc din sectorul Râşcani al Chişinăului este gata. Are teren de joacă, parcări pentru biciclete şi cişmele
Sursa foto:https://chisinau.md Vizualizari:

Scuarul G. Coşbuc din sectorul Râşcani al Chişinăului este gata. Are teren de joacă, parcări pentru biciclete şi cişmele

Lucrările de amenajare a scuarului din str. G. Coşbuc, sectorul Râşcani al capitalei, au fost finalizate, astfel că locuitorii din preajmă, precum şi alţi cetăţenii municipiului dispun de un spaţiu public nou pentru recreere.

Reabilitarea scuarului a inclus reconstrucţia aleilor pietonale şi renovarea spaţiilor verzi, instalarea iluminatului public pietonal şi a mobilierului urban. De asemenea, a fost amenajat un teren de joacă pentru copii, parcări pentru biciclete şi au fost montate cişmele.

Concepţia de amenajare a scuarului din str. G. Coşbuc a fost elaborată în cadrul proiectului-pilot „Regândirea spaţiului public. Cetăţenii îşi modelează viitorul", parte a Acordului trilateral între oraşele Mannheim - Chişinău - Cernăuţi.

Proiectul de execuţie a fost realizat de către echipele de arhitecţi, autorii concepţiei: S.R.L. „LAMIEZ" şi AO „Centru de urbanism", care au obţinut locul I la Concursul municipal de profil, desfăşurat în perioada 02 - 29 octombrie 2018.

Costul lucrărilor pentru reconstrucţia scuarului a fost de 1,4 milioane de lei, dintre care 40 la sută reprezintă partea de grant, iar restul sumei este acoperită din sursele bugetului municipal.

Iniţiativa de reamenajare a scuarului din str. George Coşbuc este realizată în cadrul Proiectului trilateral al oraşelor Mannheim - Chişinău - Cernăuţi, ce presupune dezvoltarea şi modelarea identităţii sociale a oraşelor participante, prin recrearea spaţiilor publice din zonele defavorizate, prin colaborarea cetăţenilor cu autorităţile locale.

Primăria municipiului Chişinău, la fel ca şi partenerii de proiect din ţara vecină, va găzdui reprezentanţii oficiali din oraşele înfrăţite: Mannheim şi Cernăuţi la evenimentul de inaugurare a scuarului reabilitat. Acţiunea este planificată pentru finele lunii octombrie, a.c. 

Similare
RECOMANDĂRI