Semafoare inteligente, instalate pe strada Albişoara din Chişinău
Sursa foto:chisinau.md Vizualizari:

Semafoare inteligente, instalate pe strada Albişoara din Chişinău

Primăria municipiului Chişinău informează că pe strada Albişoara aflată în stadiul de finalizare a lucrărilor de renovare, sunt instalate obiective inteligente de semafor. Noile dispozitive de fluidizare a traficului rutier sunt montate în locul celor vechi, la 5 intersecţii de pe artera reabilitată.

Potrivit autorităţilor municipale, decizia de a monta obiectivele de semafor, pe una din cele mai intens circulate străzi ale capitalei, a fost luată pentru a spori securitatea participanţilor în trafic, prin reducerea ambuteiajelor şi fluidizarea circulaţiei rutiere.

Semafoarele sunt de tip LED, direcţionate prin GSM şi dotate cu senzori pentru colectarea informaţiilor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în zonă pe durata a 24 ore.

Primăria Chişinău menţionează că, până în prezent, au fost modernizate obiectivele de semafor de pe str. Albişoara intersecţie str. Al. Puşkin şi la intersecţie cu str. V. Alecsandri. De asemenea, urmează a fi montate noi dispozitive de fluidizare a traficului rutier pe strada Albişoara la intersecţia cu străzile P. Rareş, str. Feredeului şi str. Ismail. Obiective similare de semafor au fost instalate anterior în câteva intersecţii aglomerate din capitală.

Similare
RECOMANDĂRI