Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Serviciul de Urgenţă 112 a fost solicitat de peste opt mii de ori în noaptea dintre ani

Serviciul de Urgenţă 112 a fost suprasolicitat în noaptea dintre ani. Au fost înregistrate peste 8000 de solicitări, jumătate dintre ele fiind însă false. Cei mai mulţi au apelat la servicuil de urgenţă medicală pentru a cere ajutor în cazuri de intoxicaţii, dureri de cap şi inimă. Unii au apelat la poliţie deranjaţi de focurile de artificii. Nici acest revelion n-a trecut fără apeluri false făcute de copii.

ANA CARPOVICI, purtător de cuvânt, Serviciul 112: „Au fost înregistrate peste 8000 de apeluri în ziua de 1 ianuarie. Urgenţele medicale sunt în jur de 70 procente...dureri abdominale, cefalee, au fost înregistrate şi fracturi, mai ales la persoanele vârstnice. Oamenii sună în timpul nopţii având solicitări legate de conflicte, bătăi, persoane agresate, persoane agresive, conflicte în familie, bătăi în masă.”

ALEXEI JOSAN, operator, Serviciul 112: „Oamenii, mai ales din CHIŞINĂU solicită poliţia că sunt deranjaţi de exploziile focurilor de artificii şi a petardelor. Intoxicaţiile de diferite tipuri, în special alimentare, aici intră şi alcoolul, certuri, bătăi, conflicte, se mai întâmplă şi câte o înjunghiere. Copii ne apelează de foarte multe ori, se joacă, glumesc , ne întreabă ce facem?”

VALENTIN POMANĂ, operator, Serviciul 112: „Foarte intensiv apelurile veneau, una după alta.  A fost un apel cu o peroasnă, a fost agresată într-un oraş dar a ajuns, nu ştia nici el cum a ajuns într-un oraş care era la 100 de km, era în stare de ebrietate avansată. Copii mulţi sunau să spună că arde că arde casa, noi doream să chemăm pompierii, ei acolo deja râdeau şi noi înţelegem că e un apel fals.”

ALEXEI JOSAN, operator, Serviciul 112: „Sună un tânăr, aşa lejer de parcă povestea un banc. Am nevoie de ambulanţă că am o arsură.  La una din mâini şi-a udat mâneca cu benzină şi când a vrut să aprindă focul s-a aprins şi mâneca.”

OLGA BORŞ, operator, Serviciul 112: „Am avut diferite solicitări, cum ar fi  hipertensiune, dureri de inimă, toracice, la fel multe solicitări din partea părinţilor dureri de abdomen sau greaţă, vomă la copii. De râs şi de plâns, sună o persoană şi spune că îmi sângerează urechea, zic da cum aşa ce s-a întâmplat ? A fost noaptea de revelion, m-am trezit acum dimineaţa şi sângerează urechea. Zic, da aţi consumat alcool? Nu. Sunteţi sigur? Pe crucea mea.”

ANA CARPOVICI, purtător de cuvânt, Serviciul 112: „Jumate din numărul de apeluri înregistarte la Serviciul 112 sunt apeluri care nu justifică intervenţia serviciilor de urgenţă.Apeluri mute când nu se comunică nimic, apeluri în care oamenii ne felicită. Şi sunt apeluri de copii care se joacă.”
Similare
RECOMANDĂRI