Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sfârşit de săptămână aglomerat pe pârtiile de schi

Cu iarnă primăvăratică şi fără prea multă zăpadă, turiştii se înghesuie pe puţinele pârtii din Româniq unde se poate schia. Aşa că a fost un sfârşit de săptămână aglomerat în staţiunile de pe Valea Prahovei, în Alba, dar şi pe nou deschisa pârtie din Bistriţa.

Pe pârtia de la Azuga, stratul de zăpadă este consisent. Iar aglomeraţia a fost pe măsură.

Pârtia este perfectă pentru schi, dar şi pentru snowboard şi tubbing. Asta şi pentru că tunurile de zăpadă au funcţionat tot weekendul.

Schiorii au luat cu asalt şi pârtia nouă de la marginea oraşului Bistriţa. Este amenajată la o altitudine de sub 700 de metri, cea mai joasă din ţară. Şi din această cauză pârtia are nevoie în permanenţă de tunuri de zăpadă.

Pârtia de la Vârtop este singura din judeţul Alba pe care se poate schia şi unde săniuţele pot aluneca în voie. Sigur, şi aici a fost nevoie ca tunurile de zăpadă să funcţioneze nonstop.

Dintre cele trei pârtii de schi de la Arieşeni, doar cea de la Vârtop este dotată cu instalaţii de produs zăpadă artificială.

Lipsa zăpezii de pe pârtii i-a afectat şi pe proprietarii de pensiuni din zonă. Numărul turiştilor a scăzut în comparaţie cu anul trecut.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei şi luna viitoare, iar precipitaţiile vor fi puţine.

Similare
RECOMANDĂRI