Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sfaturile specialistului, pentru cuplurile care stau izolate în casă pe perioada pandemiei

Autoizolarea în cuplu sau în familie ar trebuie să fie plăcută, dar psihologii spun că poate genera şi conflicte. Petrecem mult timp împreună iar stresul, nerăbdarea, lipsa de empatie se pot transformă în certuri şi pot duce chiar la divorţ. De exemplu, în China numărul de divorţuri a crescut semnificativ in perioada stării de urgenţă impusă de pandemie.  Psihoterapeuţii atenţionează că, în această perioadă, sunt factori favorizanţi ce pot duce şi la creşterea violenţei domestice.

Iar dacă adăugăm spaţiul restrâns de autoizolare, frica de îmbolnăvire sau sentimentul de închisoare, atunci problemele dintre cupluri, evitate până acum, se pot transformă într-o bombă cu ceas.

Psihologii ne recomandă să înţelegem că, în această perioadă complicată, certurile în cuplu sunt normale. Tot ce contează este cum abordăm problemele apărute.
 
O situaţie fatală pentru o familie poate fi divorţul, spun psihoterapeuţii. Din cauza numărului mare de cereri, în China s-a impus o limită de inregistrare de doar zece divorţuri pe zi. Pentru a evita conflictul, este important să avem un program echilibrat şi în consens cu toată familia.

Şi în final, nu luaţi decizii pripite în ceea ce priveşte relaţia de cuplu. Această perioadă de criză epidemiologică poate uni mai mult familiile iar toate obstacolele pot fi trecute împreună, cu răbdare şi prin comunicare constructivă.
 
Similare
RECOMANDĂRI