Situaţia la frontiera dintre Republica Moldova şi România a fost discutată în cadrul unei şedinţe de lucru la Galaţi
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Situaţia la frontiera dintre Republica Moldova şi România a fost discutată în cadrul unei şedinţe de lucru la Galaţi

Reprezentanţii Direcţiilor regionale Sud, Vest şi Nord ale Poliţiei de Frontieră au avut o întrevedere cu delegaţia Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, România. Obiectivul fiind examinarea situaţiei operative şi nivelul de cooperare pe sectoarele de responsabilitate, situate la frontiera comună, pentru trimestru I din anul 2019.

Desfăşurat în data de 14 mai, în oraşul Galaţi, România, evenimentul a reliefat condescendenţa relaţiilor bilaterale privind domeniul de activitate şi subiectele de interes regional. Părţile au salutat continuitatea schimbului de informaţii şi consolidarea convergenţilor din perspectiva diminuării cazurilor de infracţionalitate transfrontalieră.

În cadrul discuţiilor s-a analizat situaţia operativă înregistrată în zona de responsabilitate de la frontiera comună, în perioada de referinţă. Astfel că, chiar dacă incidentele semnalate ce ţine de migraţia ilegală sunt neînsemnate, ele continuă a fi în vizorul echipelor de patrulare a Poliţiei de Frontieră.

În ceea ce priveşte frauda documentară în scop de migraţie, marea majoritate a actelor falsificate nu au fost prezentate la controlul de frontieră ci ascunse prin diverse metode. O descreştere a numărului de incidente a cunoscut utilizarea asigurărilor auto internaţionale de tip Carte Verde, dar a crescut numărul de documente falsificate pentru conducerea mijloacelor de transport (permise de conducere, certificate de înmatriculare, altele). Au fost prezentate reciproc date, informaţii şi pentru alte infracţiuni semnalate la frontiera moldo-română.

Referitor la stadiul de colaborare, părţile au concluzionat că activităţile s-au desfăşurat conform cadrului normativ de cooperare în vigoare. S-a reiterat angajamentele comune privind provocările şi necesităţile operaţionale degajate din atribuţiile de serviciu. Pentru trimestrul II al anului 2019 s-a stabilit menţinerea şi intensificarea acţiunilor derulate în perioada precedentă.

Similare
RECOMANDĂRI