Sobele, pericol de moarte: De la începutul anului, 43 persoane au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon, printre care şapte şi-au pierdut viaţa
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Sobele, pericol de moarte: De la începutul anului, 43 persoane au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon, printre care şapte şi-au pierdut viaţa

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Cazul a fost înregistrat în dimineaţa zilei de 4 noiembrie în localitatea Chirianca, raionul Străşeni.

Potrivit IGSU, bărbatul a fost găsit în stare inconştientă în propria casa de către un coleg de serviciu, care a apelat imediat servciiile de urgenţă. Pentru cercetarea cazului, la faţa locului a intervenit o echipă de pompieri. Ajunşi, angajaţii IGSU au stabilit că incendiul în locuinţa nu s-a produs, iar persoana intoxicată a fost preluată de o echipă de medici în stare gravă, în comă de gradul I. Persoana a fost resuscitată în drum spre spital, unde i s-a acordat îngrijiri de rigoare. La spital, bărbatul şi-a revenit şi conform datelor recepţionate ulterior, la moment viaţa acestuia este în afara oricărui pericol.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în locuinţa bărbatului, s-a stabilit că acesta s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon emanat în urma defecţiunii sobei.

În acest context, IGSU atenţionează populaţia despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului.  Cetăţenii sunt rugaţi să verifice sobele şi căile de evacuare a fumului înainte de utilizare. Pentru evitarea  incendiilor şi cazurilor de intoxicaţie cu monoxid de carbon, încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe noapte. Mai mult, este indicat ca persoanele să nu aprindă  focul în sobe cu lichide uşor inflamabile, dar şi să îndepărteze lucrurile combustibile şi uşor inflamabile din preajma instalaţiilor de încălzit.

Conform IGSU, de la începutul anului 2021, 43 persoane au primit intoxicaţii cu monoxid de carbon printre care 7 şi-au pierdut viaţa.În situaţii de risc cetăţenii sunt rugaţi să apeleze numărul de urgenţă 112. 
Similare
RECOMANDĂRI