Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Societatea civilă, solidară cu ambasadorul UE, Peter Michalko

Platforma Naţională a Societăţii Civile din Parteneriatul Estic îşi exprimă solidaritatea cu şeful delegaţiei UE la Chişinău, excelenţa sa Peter Michalko şi cere partidelor politice să renunţe la transformarea diplomaţilor europeni în ţinte politice. Reacţia societăţii civile vine după ce, ieri, ambasadorii a 21 de state, dar şi cel al UE, au semnat o declaraţie comună prin care au respins recentele atacuri publice la adresa diplomatului european, Peter Michalko.

Platforma Naţională a Societăţii Civile din Parteneriatul Estic spune că recentele atacuri ale unor forţe politice de la Chişinău la adresa ambasadorului UE au menirea de a distrage atenţia de la manevrele nedemocratice şi neconstituţionale pe care le fac pentru a-şi conserva puterea după pierderea alegerilor prezidenţiale de către Igor Dodon.

Cele două partide îi reproşează diplomatului european diverse luări de poziţie pe care acesta le-a avut şi invocă o aşa-zisă încălcare de către acesta a "suveranităţii" ţării. În realitate, este vorba de o diversiune: „atât partidul ŞOR cât şi PSRM par mai degrabă preocupaţi să-şi asigure ei o putere suverană de a controla instituţiile statului, în pofida faptului că au pierdut sprijinul electoratului”.

Recent, reprezentanţii PSRM l-au acuzat pe ambasadorul UE de imixtiune în treburile interne ale Republicii Moldova. Reacţia a venit după ce diplomatul european a criticat activitatea Consiliului Audiovizualului. Şi deputatul fugar Ilan Sor, condamnat în prima instantă in dosarul fraudei bancare, l-a acuzat pe ambasadorul Peter Michalko de un aşa-zis amestec in treburile interne ale statului suveran Republica Moldova.
 
Similare
RECOMANDĂRI